måndag 4 juni 2012

Pappa nekas halva barnbidraget

Upsala nya tidning är en av de tidningar som vågar lyfta ett av de stora långtgående problemen, som visar hur en kvinna har makt och dessutom missbrukar den.

Att dela på ett barnbidrag som är 1050 kr i månaden, borde inte vara något att bråka om. Det finns egentligen ingen anledning för en kvinna att vägra att dela på barnbidraget. Barnet har  i detta fall växelvis boende och föräldrarna har gemensam vårdnad, ändå vägrar mamman att låta pappan få halva barnbidraget.
Antingen så förstår inte denna kvinna att pengarna inte är en inkomst för henne, att pengarna tillhör barnet. Eller så säger kvinnan nej, för att hon har makten att göra det ? Vart tog jämställdheten vägen, att var och en ska försörja sig själv ?

Det hörs ofta från kvinnojourer, i den politiska debatten, genusforskning som särskilt bejakar kvinnans rättigheter - att männen är aggressiva och utsätter kvinnor för ett strukturellt psykiskt och det som benämns som latent våld.

Min fråga är, vad är då detta?

Läs mer på:
http://www.unt.se/uppsala/pappa-nekas-halva-barnbidraget-1762723.aspx

1 kommentar:

  1. Och du är alltså kvinna som skriver detta? Skönt att det även finns kvinnor som kan se på detta på ett moget sätt. Egentligen är ju detta helt absurt.

    SvaraRadera