torsdag 14 juni 2012

Kommer pappa bli den primära vårdnadshavaren?

Dagens Nyheter skriver idag om forskning inom det psykologiska området, som visat att pappa är minst lika viktig som mamma - eller viktigare, i ett barns personlighetsutveckling.

DN skriver att:

- En sammanställning av över 500 studier från hela världen visar att barn utsätts för ungefär lika mycket acceptans som avvisande från båda föräldrarna, men far mer illa av att bli övergiven av den ena föräldern än den andra. Och den föräldern är oftare pappan än mamman.


DN skriver vidare:

- I rapporten granskas även 36 studier från hela världen om hur avvisande från föräldrar påverkar ett barns personlighet. Studierna har involverat mer än 10.000 personer och sträcker sig över ett halvt århundrade i tid.


De som hatar män för att de är män, kommer snart att börja göra väsen ifrån sig, trots omfattningen av studien - kommer den aldrig att accepteras av de som fokuserar på genus och feminism. Det måste verkligen smärta hos vissa, att en "man" kan vara viktig för ett barn. Personer som reagerar på det jag skriver nu, kanske finner en förklaring till sitt egna beteende här


Kanske börjar vi närma oss riktig jämställdhet, och att vi inom några år har accepterat att båda föräldrarna är lika viktiga för barnen. Att domstolar och socialtjänst har ett likvärdigt förhållningsätt till båda föräldrarna som föräldrar, inte att mamma är den primära vårdnadshavaren, och att pappa är hennes avlastare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar