söndag 1 juli 2012

Funderingar!

Hur många är det egentligen av Sveriges befolkning som tror att kvinnor är offer och alltid behöver tas extra hänsyn till ?
Eller är det den politiska agendan understödd av feminism och genusforskare, en sorts elit som motsvarar dåtidens manliga envälde, ett patriatkat?
Matriarkat, syftar på samhällen styrda av kvinnor, vilket man menar är sällsynt, däremot är dyrkan av modern och en stark moderscentrering inte ovanlig.
Är kanske Sverige ett matriarkat ?


Det här står att läsa i Fokus
"Rekryteringen av kvinnor går dåligt överallt utom hos finansadeln och konungen. Men det finns en plats där matriarkatet är vardag. Och då långt bort från förment moderna sammanhang som avreglerad marknadsekonomi och parlament. I stället är det under kristallkronorna, i den ärvda maktens salonger som förändringen verkar ske.
Först kom nyheten att finansmannen Fredrik Lundbergs dotter Katarina Lundberg föreslås till styrelsen i Husqvarna. En bekräftelse av att hon och storasyster Louise Lindh på allvar tar över efter pappan i en av Sveriges tyngsta dynastier. De sällar sig till Johnsons, Stenbecks, Hamrins och Schörlings där kvinnor har eller är på väg att ta makten.
Och sedan, förstås, nedkomsten på Haga. Med två drottningar på rad klarar ju huset Bernadotte allt det som aktiemarknaden och regeringen misslyckas med."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar